ترمومتر میله ای ، نفوذی

ترمومتر میله ای ، نفوذی

برای اندازه گیری میزان دما روش های مختلفی وجود دارد یکی از این روش های اندازه گیری استفاده از دماسنج میله ای می باشد این نوع از اندازه گیری دارای مزیت های زیادی است اول اینکه سنسور دما دارای روکش فلزی بوده و قابلیت اندازه گیری دما مایعات را دارد. برای اندازه گیری دما مواد غذایی مانند اندازه گیری دمای غذای بیمارستانی و یا موارد مشابه باید ترمومتر میله از پراپ استیل ساخته شده باشد تا قابلیت استریل کردن برای اندازه گیری دمای غذا را داشته باشد. در هنگام خرید دماسنج میله ای باید به موارد زیر توجه کرد. 
حساسیت حرارتی دماسنج میله ای باید بالا بوده تا بتواند حداقل با دقت یک دهم درجه سانتی گراد اندازه گیری دما را نشان دهد. مورد بعدی سرعت اندازه گیری می باشد این پارامتر بسیار مهم بوده و با توجه به نوع سنسور دما دما استفاده شده در دما سنج سرعت اندازه گیری بسیار اهمیت پیدا می کند. مورد بعدی در هنگام خرید حرارت سنج مواد غذایی طول میله است. طول میله بکار رفته شده در دستگاه برای اندازه گیری میزان عمق مواد غذایی و خرید دماسنج مخصوص مایعات نیز بدین پارامتر اهمیت پیدا می کند.

 

انواع دما سنج میله ای

انواع دما سنج میله ای

تنوع دماسنج با توجه به شکل ظاهری و رنج دمایی و نوع سنسور متفاوت می شود. دما سنج تاشو میله ای برای حمل راحت حمل و جلوگیری از آسیب احتمالی به میله و سنسور به صورت تاشو ساخته می شود طول میله کم تنها عیب این تجهیزات است. نوع دیگری از دما سنج نفوذی برای اندازه گیری دمای عمق مانند دماسنج دیجیتالی مایعات به صورت ضد آب ساخته می شود این نوع حرارت سنج ها از پراپ استیل ساخته شده تا دچار زنگ زدگی نشود. نوع دیگری از انواع دما سنج ها، دما سنج مته ای بوده که برای اندازه گیری دما گوشت یخ زده (گوشت یخی ) کاربرد دارد.دماسنج مته ای در نمونه های سنسور به صورت مته با لبه های تیز ساخته شده است که با پیچاندن ترمومتر بروی گوشت یخی سنسور به عمق گوشت نفوذ می کند و در صورتی که برای اندازه گیری دما مرغ منجمد از دما سنج معمول استفاده شود به سنسور دستگاه آسیب رسیده و قطع می شود.

 

نحوه کار با ترمومتر نفوذی

نحوه کار با ترمومتر نفوذی

برای کار با دماسنج میله ای ابتدا با میله را با محلول شست و شو داده هرگونه ماده ای که به میله در اندازه گیری های قبلی چسبیده باشد باعث جلوگیری انتقال دما به سنسور شده و در اندازه گیری خطا ایجاد می کند. با توجه به اینکه استاندارد قالب در کشور ما درجه سانتی گراد است لذا کنترل کنید که این واحد اندازه گیری بروی نمایش نشان داده شود. با توجه به اینکه سنسور در نوک دستگاه قرار گرفته است برای اندازه گیری مکان مورد نظر مد نظر باشد که نوک پراپ سنسور اندازه گیری دما را انجام می دهد نه بدنه دستگاه. برای اندازه گیری دما مواد غذایی باید برای هر بار اندازه گیری حتما دستگاه استریل شود که از انتقال آلودگی جلوگیری شود.مبحث بعدی در نحوه کار با دماسنج نفوذی سرعت اندازه گیری است. سرعت اندازه گیری به دو عامل بستگی دارد نوع سنسور و ضریب انتقال حرارت روکش فلزی. با توجه به انواع سنسور دما بکار رفته در ترمومتر میله ای حساسیت حرارتی و سرعت نمایش میزان تغییرات دما متفاوت می شود به طور معمول آی سی سنسور دما و سنسور دما خازنی بیشترین سرعت واکنش به تغییرات را دارند. مورد دیگر ضخامت میله بروی سنسور و ضریب انتقال حرارت می باشد که این مورد نیز در اندازه گیری اهمیت دارد.

 

 

 

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
ثبت سفارش
تعداد
عنوان